Småquicher med bacon och gräslök - Vinston

Småquicher med bacon och gräslök

Inled sommarbuffén med Småquicher med bacon och gräslök. Detta recept är enkelt och passar både som förrätt och buffé.

Småquicher med bacon och gräslök

Goda recept till buffé

Småquicher med bacon och gräslök är enkla att göra och funkar fint som plockmat eller till en buffé. Gör gärna quicherna i förväg och ställ fram när det är dags att äta. De är också trevliga att servera som en aptitretare till fördrinken. Tack vare att dessa småpajer görs utan bröd kan även din glutenintoleranta gäster äta dem.

Kolla också in de övriga buffé-recepten; Spenat- och basilikapaj med rödlök och småtomater, Quinoasallad med gulbetor, valnötter och soltorkade tomater, Matjes- och potatisgratäng med gul lök, Chutneyglazad fläskytterfilé och Spett med ananas och lax. Hur gott som helst!


Småquicher med bacon och gräslök

1 paket bacon
1/2 kruka gräslök

2 ägg
0,5 dl grädde
1 dl riven ost, ex prästost
salt, peppar, lökpulver

1. Stek baconen, låt dem svalna och strimla upp dem. Hacka gräslöken.

2. Vispa ägg med grädde och blanda med riven ost och kryddor. Fördela ut bacon och gräslök i små formar, gärna i silikon, och slå sedan på stanningen. Ställ in formen i 225°C i cirka 20-25 minuter.


Vintips till buffén Bag in box med glas

Vad ska man välja för vin till buffématen? Satsa gärna på viner som är paketerade på Bag in Box eftersom de räcker till fler. Dessutom håller de längre och gästerna kan ta själva så mycket de vill.

» Kolla in alla Vinstons viner som passar till buffé.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år