Västerbottenspaj med bacon och rödlök - Vinston

Västerbottenspaj med bacon och rödlök

Ingen kräftskiva utan en smaskig västerbottenspaj med bacon och rödlök.

Västerbottenspaj med bacon och rödlök

Vin, kräftor och Västerbottenspaj

Ingen kräftskiva utan en smaskig västerbottenspaj med bacon och rödlök. Äntligen är det dags för de röda små godingarna att göra entre på våra matbord, att pynta med månar och korka upp de goda vinerna. Den som provat vin till kräftorna vet hur bra det passar – till och med bättre än öl. Vinets friska toner gifter sig väl med kräftornas sälta och umami, men precis lika bra passar ett vin med lite mer sötma.

Prova vinstons recept på västerbottenspaj med bacon och rödlök – den är en riktig färgklick på kräftbordet.


Västerbottenspaj med bacon och rödlök

För: 8 personer

Stanning:

4 ägg
2 dl grädde
300g riven västerbottensost
salt, peppar, lökpulver

1 rulle pajdeg

Topping:

1 paket bacon
1 liten rödlök
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
40g babymangold

1. Vispa ihop ägg och grädde med riven västerbottensost och kryddor.

2. Rulla ut pajdegen i en pajform. Slå ostmassan i skalet och grädda i ugn i 200°C i cirka 40-45 minuter. Förgrädda inte pajskalet om du använder färdig pajdeg.

3. Stek baconen och låt dem svalna. Skär sedan till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och rosta solrosfrön och pumpafrön så de får lite färg. Blanda bacon och frön med klyftad rödlök. Fördela ut mangold på pajen och strössla ut bacon, frön och lök ovanpå.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år