Spenat och basilikapaj med rödlök och småtomater - Vinston

Spenat och basilikapaj med rödlök och småtomater

Spenat och basilikapaj med rödlök och småtomater kan lagas i förväg och serveras på sommar-buffén. Receptet är så klart med vintips.

Spenat och basilikapaj med rödlök och småtomater

Vegetarisk paj till fest och buffé

Den här pajen kan med fördel göras en dag i förväg – då blir den ännu godare när den får stå till sig. Dekorera med tomaterna och värm pajen innan servering med dessa på. Använd förslagsvis en avlång pajform på cirka 36 cm. Semitorka gärna tomaterna i ugn om du har tid, så får de en sötare smak.

Receptet är beräknat för 12-15 personer i en buffé där flera recept ingår. Kolla också in recepten; Matjes- och potatisgratäng med gul lök, Quinoasallad med gulbetor, valnötter och soltorkade tomater, Chutneyglazad fläskytterfilé och Småquicher med bacon och gräslök.


Spenat och basilikapaj med rödlök och småtomater

Pajfyllning:

70g bladspenat
1 tsk äppelcidervinäger
salt
1/2 kruka basilika
1 rulle smördeg

Stanning:

3 ägg
1 dl vispgrädde
salt, peppar, persillade

Till dekoration:

0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
salt
500g gula och röda plommontomater
40g rucola
1 liten rödlök

1. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i bladspenaten. Låt den fräsa i smöret cirka 1 minut och slå sedan på vinäger och salta. Ställ pannan åt sidan och låt det svalna. Repa basilikabladen från plantan och grovhacka dem.

2. Fördela ut smördegen i pajformen och strössla ut basilika och spenat.

3. Vispa samman ägg, vispgrädde och kryddor. Slå stanningen i pajskalet och grädda i 225°C i cirka 30-35 minuter. Förgrädda inte pajskalet.

4. Rosta pumpa- och solrosfrön i en skvätt olja i en stekpanna med lite salt. Dekorera pajen med rucola, tomater, hackad rödlök och rostade frön.


Vintips till buffén Bag in box med glas

Vad ska man välja för vin till buffématen? Satsa gärna på viner som är paketerade på Bag in Box eftersom de räcker till fler. Dessutom håller de längre och gästerna kan ta själva så mycket de vill.

» Kolla in alla Vinstons viner som passar till buffé.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år