Torskrygg med vårprimörer och getostcreme - Vinston

Torskrygg med vårprimörer och getostcreme

Receptet på torskrygg med vårprimörer och getostcreme passar perfekt till Sauvignon Blanc och stundande sparrispremiär.

Torskrygg med vårprimörer och getostcreme

Torskrygg med vårprimörer och getostcreme

Vinston bjuder på ett gott recept som passar till Sauvignon Blanc och vårens alla primörer; Torskrygg med vårprimörer och getostcreme. Detta recept hör årstiden till och bjuder på härliga smaker av getost, sparris och betor.

För: 4 personer

Torskrygg i ugn:

3 gulbetor
3 polkabetor
3 små morötter
1 citron
1 kapsel vitlök
4 styckfrysta torskryggsfiléer
1/2 rödlök
salt, peppar, lökpulver

Övrigt:

1/2 kruka timjan
1 knippe sparris (250g)

Getostcreme:

100g getost
2 dl creme fraiche
salt

1. Skala betor och morötter om det behövs. Skär citronen till halverade klyftor. Lossa vitlökarna från kapseln. Behåll skalet på klyftorna men skär bort det hårda fästet i botten. Ringla olja i en ugnsfast form och fördela ut betor, morötter, citronbitar och vitlöksklyftor. Salta och peppra ett varv och ställ in i 20-30 minuter i 225°C.

2. Tag ut formen och gör plats för fisken i ena änden. Lägg ner torskryggsfiléerna och krydda dessa med salt, peppar och lökpulver. Skär rödlöken till tunna klyftor och strössla ut över rotsakerna. Ställ in formen ytterligare 10 minuter i 150°C. Strössla färsk timjan över rotsakerna vid servering.

3. Koka upp en kastrull med saltat vatten och sjud sparrisen i cirka 4-5 minuter.

4. Rör ihop getost med creme fraiche. Smaka av med lite salt.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år