Vitt vintips till påsk, vårmat och våfflor - Vinston

Vitt vintips till påsk, vårmat och våfflor

Kungen av riesling sätter piff på våfflan

Riesling är en aromatisk liten druva som bjuder på hög syra och blommiga toner. I Tyskland är det den mest odlade druvan, men den odlas även i stor utsträckning i Österrike, Frankrike och Australien – bara för att nämna några. Till desserter med söta inslag så som ostkaka, våfflor och pannkakor är riesling passande att ha i glaset. Det är också bra till den klassiska påskmaten. Våffeldagen som är på fredag är en riktig festdag där våffeljärnen får gå varma och fylla våra hem med väldoft och frasiga skapelser. Vad brukar du toppa din våffla med? Är det klassisk topping med grädde och sylt, eller vill du kanske hellre ha färska bär och en klick kesella?

Friskt, aromatiskt och druvigt

Från vackra Moseldalen i Tyskland kommer Königsmosel Riesling, ett mjukt och aromatiskt vin som lämpar sig bra till påskens rätter och frasiga, nygräddade våfflor. Vinet är halvtorrt och friskt med druvig smak och inslag av päron, persika och honung. Tack vare fruktigheten i vinet passar det också bra till sushi, het mat, rätter med sälta samt till söta desserter. De självklara valen till påsk är förstås också lax och sill, något som Königsmosel Riesling hanterar utan problem.

Ett vin för kungligheter

Historien till hur Königsmosel fick sitt namn kommer bland annat från rieslingdruvan som är den dominerande druvan i vinet. Denna kallas ofta för ”kungen av druvor”, och kung på tyska heter König, därav det finurliga namnet. Königsmosel Riesling finns på bag in box och helflaska i Systembolagets ordinarie butikssortiment.

» Königsmosel Riesling Bag in Box
Ursprung: Tyskland | Druva: 100% riesling | Artnr: 7469 | Pris: 199:-


3 goda våffelrecept

» Våfflor med getost och honung
» Frasiga våfflor med lakrits
» Våfflor med bär och saffransgrädde

 

Taggat med:PåskVintips

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år