3 viner som passar till grytan - Vinston

3 viner som passar till grytan

Gryta är den perfekta middagen som är enkel att svänga ihop och sig själv. Här hittar du 3 viner som passar till grytan – och tre goda recept på grytor.

3 viner som passar till grytan

3 viner som passar till grytan

Gryta måste väl ändå vara den perfekta middagen? Dels är det enkelt att svänga ihop, och dels lagar den sig mer eller mindre själv där den får puttra ihop på spisen eller i ugnen. Gör gärna grytan i förväg och värm på när det är dags att äta. På så vis blir den ännu godare eftersom smakerna då får komma till sin rätt. Den klassiska vardagsgrytan kan man variera med kylskåpets olika rester, medan en lite festligare variant med lyxigare detaljer passar fint att bjuda på till helgen. Här bjuder vi på 3 viner som passar till grytan.

Ricossa Barolo Vin till lammgryta

Härliga Ricossa Barolo ett ett robust, italienskt vin med silkigt fruktiga inslag och välintegrerade tanniner. Utmärkt passar det till en mustig italiensk gryta med lammlägg. Detta kryddiga rödvin bjuder inte bara på framträdande tanniner utan också balanserad syra och en rik karaktär. Smaken är följsam och fruktig med toner av mörka körsbär, tranbär, salvia och läder. Vinet lagras i 36 månader, varav 24 månader på franska ekfat.

» Ricossa Barolo
Artnr: 76367 | Pris: 170:-
Ursprung: Piemonte, Italien | Druva: nebbiolo


Lion's Lair Bag in Box Vin till skinkgryta

Lions’ Lair sitter som hand i handske till en hemlagad skinkgryta med rotsaker. Detta smakrika boxvin kommer från Sydafrika och har härliga inslag av mogna mörka bär, torkade örter, svartpeppar, choklad och ekfatstoner. Dessa paketeras i mjuka tanniner och en fräsch fruktighet. 70 procent av vinet har kontakt med ek medan resten av vinet ligger på ståltank. På så vis får man en bra balans mellan fräschör och frukt såväl som syra och tanniner.

» Lion’s Lair Bag in Box
Artnr: 2006 | Pris: 183:-
Ursprung: Sydafrika | Druvor: shiraz, cinsault, mourvèdre, grenache


Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rosé Vin till fiskgryta

Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rosé är ett ekologiskt rosévin från Frankrike med frisk karaktär och ljust rosa färg. Vinet har en torr smak av hallon, jordgubbar och örter tillsammans med lättsam syrlighet med inslag av blodgrape.

Servera detta trevliga rosévin till en smakrik fiskgryta med fänkål och dill. https://www.vinston.se/allt-om-vin/om-vin/fiskgryta-med-lax-och-fankal/ Du hittar vinet för 90 kronor i Systembolagets beställningssortiment.

» Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rosé
Artnr: 74902 | Pris: 90:-
Ursprung: Frankrike | Druvor: grenache, syrah, cinsault

Taggat med:Vintips

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år