Snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon - Vinston

Snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon

Ska du bjuda in vännerna till glöggmingel? Dessa snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon är enkla att göra eftersom man inte behöver tillaga något.

Juliga snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon

Recept till glöggminglet

Ska du bjuda in vännerna till glöggmingel? Varför inte ladda upp med härliga, juliga snittar som bjuder på julens smaker. Många börjar bjudningen med glögg för att sedan fortsätta med vin. Här hittar du passande vintips till ditt glöggmingel.

Enkelt och gott

Dessa juliga snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon är enkla att göra eftersom man inte behöver tillaga något. Gör röran i förväg och förvara den i kylen. När gästerna kommer klickar du upp den på brödskivor och serverar. Föredrar du ett mjukt bröd istället för knäckebröd går det precis lika bra att byta – exempelvis mot kavring. Servera gärna dina snittar med hemmagjord glögg.

Letar du efter mer inspiration och goda recept till ditt glöggmingel? Varför inte prova något av våra juliga och enkla smårätter som passar att servera som tilltugg vid advent och jul? Du hittar alla recept till glöggmingel här.


Snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon

Cirka 24 stycken

200g skinka (påläggsskinka eller julskinka)
1/4 rödlök
1 msk skånsk senap
1 dl creme fraiche
peppar
valfritt tunt knäckebröd
4 fikon

1. Strimla skinkan och blanda med finhackad rödlök, skånsk senap och creme fraiche. Smaka av med svartpeppar.

2. Klicka upp röran på brödskivor. Dela varje fikon till sex klyftor och toppa varje aptitretare med en klyfta.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år