Snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon
Ska du bjuda in vännerna till glöggmingel? Dessa snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon är enkla att göra eftersom man inte behöver tillaga något.
Recept till glöggminglet
Ska du bjuda in vännerna till glöggmingel? Varför inte ladda upp med härliga, juliga snittar som bjuder på julens smaker. Många börjar bjudningen med glögg för att sedan fortsätta med vin. Här hittar du passande vintips till ditt glöggmingel.
Enkelt och gott
Dessa juliga snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon är enkla att göra eftersom man inte behöver tillaga något. Gör röran i förväg och förvara den i kylen. När gästerna kommer klickar du upp den på brödskivor och serverar. Föredrar du ett mjukt bröd istället för knäckebröd går det precis lika bra att byta – exempelvis mot kavring. Servera gärna dina snittar med hemmagjord glögg.
Letar du efter mer inspiration och goda recept till ditt glöggmingel? Varför inte prova något av våra juliga och enkla smårätter som passar att servera som tilltugg vid advent och jul? Du hittar alla recept till glöggmingel här.
Snittar med knäckebröd, skinkröra och fikon
Cirka 24 stycken
200g skinka (påläggsskinka eller julskinka)
1/4 rödlök
1 msk skånsk senap
1 dl creme fraiche
peppar
valfritt tunt knäckebröd
4 fikon
1. Strimla skinkan och blanda med finhackad rödlök, skånsk senap och creme fraiche. Smaka av med svartpeppar.
2. Klicka upp röran på brödskivor. Dela varje fikon till sex klyftor och toppa varje aptitretare med en klyfta.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.