Ryggbiff med honungsrostad pumpa och fetaost
Ryggbiff med honungsrostad pumpa och fetaost passar fint till hösten, särskild med vårt rekommenderade vintips – ett glas barolo.
Ryggbiff med honungsrostad pumpa och fetaost, smörbrynt grönkål och mandel
För: 4 personer
Ugnrostad pumpa:
800g halloweenpumpa
2 msk flytande honung
salt, svartpeppar
150g fetaost
Smörbrynt grönkål:
300g grönkål
4 msk flytande smör
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, lökpulver
Rostad mandel:
smör
1 dl mandel
salt
Panngrillad rostbiff:
4 bitar ryggbiff (ca 700g)
salt, peppar
1. Skala, kärna ur och skär pumpan till stora bitar. Ringla olja i eg ugnsfast form och ha ner pumpan. Ringla över honungen och salta och peppra. Ställ in i 225° i cirka 15 minuter. Tag ut och smula över fetaosten. Ställ in ytterligare 10 minuter (totalt 25 minuter eller till pumpan mjuknat).
2. Hacka grönkålen grovt och skär mort de träiga stjälkarna. Hetta upp ordentligt med smör i en stekpanna och låter bubbla upp. Ha ner grönkålen och fräs upp det. Stek ett par minuter under omrörning och slå sedan på vinäger och salta. Grönkålen ska bara bli mjuk – stek inte för länge så den blir torr.
3. Rosta mandlarna i e het panna med smör och salt. När de börjar knäppa är de klara. Låt mandlarna svalna och grovhacka dem sedan.
4. Stek ryggbiffen med salt och peppar.
» Prova gärna med vårt passande vintips
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.