Ricossa Barolo - Vinston

Artnr: 76367

Ricossa Barolo

189kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Vinet passar utmärkt till grillade kötträtter och mogna ostar. Mattips: Vilt (ren- alternativ älgfilé) med rödvinsås, potatispuré, rostade rotsaker blandade med karljohansvamp.

Smak

Smaken är mjuk och fruktig med bra syror, god frukt intensitet med inslag av körsbär, tranbär, läder, ek, vanilj och kryddor. Vinet har en stram men integrerad tanninstruktur som är i bra balans med vinets syra och fruktighet. Eftersmaken är lång och balanserad

Doft

Fruktig, komplex, ursprungs- och druvtypisk med utvecklad karaktär och inslag av körsbär, rosor, läder, vanilj och söta vildhallon.

Övrigt

100% av vinet har lagrats i 36 månader varav 24 månader på franska ekfat, barrique (225 liter). Ålder på fat: 50% nya, 25% 2 år och 25% 3 år.

MGM Mondo del Vino

Genom att ständigt leverera kvalitet, kreativitet och mångsidighet har MGM Mondo del Vino vuxit till att idag vara en av de femton största italienska vinexportörerna.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:MGM Mondo del Vino
År:2014
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Nebbiolo
ItalienFläskNötViltOstKörsbärLäderVanilj
MGM Mondo del Vino

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år