Roséglögg - Vinston

Roséglögg

Det är lätt att koka egen glögg – särskilt med detta recept på roséglögg. Allt du behöver är ett bra rosévin och glöggkryddor.

Roséglögg Roséglögg

Ca 1 liter

1 liter rosévin
2 tsk hela kardemummakärnor
10 st hela nejlikor
1 kanelstång
1 st stjärnanis
1 dl strösocker

Gör så här:
1. Häll vinet i en kastrull och lägg i kardemummakärnor, nejlikor, kanelstång och stjärnanis. Ha i sockret och rör om till det löst upp sig. Se till att det bara sjuder och inte kokar.

2. Sänk värmen och låt det sjuda ca 15 minuter. Låt glöggen svalna och sedan stå ett dygn i kylen. Sila av kryddorna och servera med russin och skållade mandlar.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år