Roséglögg - Vinston

Roséglögg

Det är lätt att koka egen glögg – särskilt med detta recept på roséglögg. Allt du behöver är ett bra rosévin och glöggkryddor.

Roséglögg Roséglögg

Ca 1 liter

1 liter rosévin
2 tsk hela kardemummakärnor
10 st hela nejlikor
1 kanelstång
1 st stjärnanis
1 dl strösocker

Gör så här:
1. Häll vinet i en kastrull och lägg i kardemummakärnor, nejlikor, kanelstång och stjärnanis. Ha i sockret och rör om till det löst upp sig. Se till att det bara sjuder och inte kokar.

2. Sänk värmen och låt det sjuda ca 15 minuter. Låt glöggen svalna och sedan stå ett dygn i kylen. Sila av kryddorna och servera med russin och skållade mandlar.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år