Restaurangtips: Egon & Gösen - Vinston

Restaurangtips: Egon & Gösen

Dags för ett restaurangtips! Vi har besökt E&G på Birger Jarlsgatan 112 i Stockholm. En av de senaste i raden av restauranger med tysk inriktning. På E&G:s meny hittar du småplock, snacks och grytor. Helt enkelt mat gjord för att delas över bordet! Allt i en rustik och ekologisk tappning med tysk touch. Om du under trygg ledning vill botanisera i tyska viner har du kommit helt rätt.

Erik Florén, en del av ägarduon, beskriver en februarikväll på E&G:

“En mörk torsdagkväll i februari är en perfekt kväll på E&G. Brasan sprakar i den öppna spisen. Tysk, lugn men ändå tung elektronisk musik fyller den smakfullt designade restaurangen. Tegelväggarna är bäcksvarta men värmen i lokalen är påtaglig. Sommeliern har fått fria tyglar genom de åtta rätter du och din vän ska dela på. Vinerna är smått fantastiska och varje vin som kommer in överträffar det förra, dessutom i världens bästa vinglas. Zalto.”

Vem kan motstå en sådan beskrivning? Vi frågar Erik vilket som är hans favoritvin just nu:

“En av kvällens favoriter är en Pfalz Pinot Noir från en biodynamisk producent. Pflüger. Kan förknippas med vår svartmålade tegelvägg men inget kan vara mer fel ty detta vin smakar som det mest rena Pinot noir sen dackefejdens dagar.”

För dig som vill prova detta vin i hemmets lugna vrå kan vi berätta att det från och med den 24 februari finns tillgängligt via Systembolagets beställningssortiment med nummer 7078701.

Förutom Erik är det Jessica Lindo som styr E&G-skeppet. E&G är en förkortning för Egon & Gösen. Om du funderar på varför restaurangen heter som den gör – besök den och ta ett glas i baren så är svaret inte långt borta!

Restaurangtipset presenteras av Vinston Fine Wine – en kundklubb för dig som tycker att goda viner ska vara kul.

 

Taggat med:Vinskola

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år