Vin till vårens primörer - Vinston

Vin till vårens primörer

Sugen på vin till vårens primörer? Receptet på vegetarisk quinoasallad med grillad sparris samt honungs- och getostcreme passar bra till.

Vin till vårens primörer

Vin till vårens primörer

Nu börjar det äntligen kännas som vår och som vi har längtat. Våren betyder ljus, värme och för alla oss matälskare – vårprimörer. Till dina primörer föreslår vi ett ljuvligt friskt vin på druvorna sauvignon blanc och verdejo. Just sparris kan vara svårt att matcha till vin och då passar viner med inslag av druvan sauvignon blanc perfekt.

Säsongens första, späda grönsaker och rotfrukter smakar gudomligt och hyllas därefter. Många av dessa, så kallade vårprimörer, har så späd karaktär och tunt skal att de inte ens behöver skalas. Vi tänker förstås på den första färskpotatisen och sparrisen, men de första morötterna och vitlöken är också något utöver det vanliga. Tillaga dina primörer varsamt och hylla dem med ett vin som verkligen smakar vår.


Quinoasallad med grillad sparris samt honungs- och getostcreme

För: 4 personer

Vin till vårens primörer

Quinoasallad med grillad sparris:

6 dl vatten
1 msk grönsaksfond
3 dl quinoa tricolore
1 dl sötmandel
1 burk kronärtskockshjärtan
1/2 röd lök
70g rucola
1/4 kruka slätbladig persilja
salt, peppar
1 knippe grön sparris

Tillbehör:

smör
rustikt bröd

Honungs- och getostcreme:

200g getost
1 msk honung
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
salt, peppar

1. Koka upp vatten och grönsaksfond. Ha i quinoan och koka den enligt anvisningen på förpackningen.

2. Rosta mandeln med lite smör och salt i en stekpanna. När de fått färg är de klara. Låt svalna.

3. Halvera kronärtskockshjärtanen och skär rödlöken till tunna klyftor. Fördela ut rucola och varva med quinoa, mandel, lök och kronärtskockshjärtan. Krydda ett varv.

4. Skiva brödet. Smält smör och pensla sparris och bröd med det. Grilla eller stek sparris och bröd i en grillpanna så de får fina ränder. Lägg sparrisen överst på salladen. Servera det grillade brödet till.

5. Skala getosten och rör ihop med honung, creme fraiche, vatten, salt och peppar. Ringa dressingen över salladen.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år