Vegetariska grillspett med sval myntasås och hummus
Vegetariska grillspett med sval myntasås och hummus passar den som vill grilla vegetariskt i sommar.
Foto: Madeleine Landley
Vegetariska grillspett med sval myntasås och hummus
För: 4 personer
Sval myntasås:
1/2 kruka mynta
3 dl matlagningsyoghurt
1 nypa salt
Hummus:
1 buk kikärtor
1 tsk tahini
0,5-1 dl olivolja
0,5 dl vatten
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 nypa chilipulver
0,5 tsk lökpulver
salt, peppar
Vegetariska grillspett:
1 röd lök
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
200g halloumi
träspett
1. Hacka mynta och blanda med matlagningsyoghurt i en skål. Smaka av med salt och ställ svalt.
2. Skölj kikärtorna och ha ner dem i en mixer tillsammans med tahini. Kör till en smet och späd med olja och vatten för att uppnå lagom konsistens. Smaka av med kryddorna.
3. Blötlägg träspetten i 10 minuter. Skär grönsaker och halloumi till mindre bitar och trä upp dem på spetten. Salta och peppra. Grilla till allt på spetten fått fin yta och grönsakerna mjuknat. Pensla gärna med en grillolja under grillningen.