Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing - Vinston

Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing

Prova veckans recept; Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing som både är gott och färgglatt!

Veckans vintips till fläskkött

Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing

För: 4 personer

Veckans vintips till fläskkött

Marinerad fläskytterfilé:

800g fläskytterfilé
1 dl grillolja
salt, peppar

Ramslöksdressing:

20 blad ramslök
1/2 citron
1 dl extra virgin olivolja
salt, peppar

Grillad sallad:

250g romatico-tomater
1 fänkålshuvud
70g machésallad (1 påse)
1/2 rödlök
1 zucchini
150g fetaost
1 dl valnötter

1. Ansa fläskytterfilén och klappa in den runt om med salt och peppar. Lägg fläskytterfilén i en påse med grilloljan och låt den ligga under dagen eller längre.

2. Grovhacka ramslöksbladen och ha ner dem i en mixer tillsammans med saften från en halv citron och olivolja. Kör till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg ut metallfolie i en ugnsform. Nagga tomaterna lätt med en kniv och lägg dem i ugnsformen. Rosta i 200°C i 40 minuter.

4. Halvera fänkålshuvudet och skär det till klyftor som sitter ihop i botten. Hetta upp grillen eller en grillpanna och grilla fänkålsklyftorna på båda sidor. Skär rödlöken till tunna klyftor och hyvla zucchinin till långa skivor med en osthyvel.

5. Grilla fläskytterfilén hel i bit i en grillpanna eller på en grill. Låt köttet vila och skär sedan upp det. Fördela ut machésallad, tomater, rödlök, zucchiniskivor, smulad fetaost och valnötter på ett uppläggningsfat. Lägg på den uppskivade fläskfilén och ringla över ramslöksdressingen.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år