Våfflor med getost och honung
Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Här hittar du ett gott recept på våfflor med getost och honung. Till det hittar du förstås också ett riktigt gott vintips att ha i glaset.
Recept till våffeldagen
Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Varför inte variera de klassiska våfflorna med ett lite vuxnare recept? Exempelvis dessa goda våfflor som serveras med getost och honung. Till det hittar du förstås också ett riktigt gott vintips som passar bra till våfflornas sötma i kombination med sältan från getosten.
Våfflor med getost och honung
Våffelsmet:
2,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
50g smör
1 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt
Topping:
200g getost
flytande honung
Gör så här:
1. Blanda båda mjölen och bakpulver i en bunke. Smält smöret och blanda ner det samt mjölk och ägg i smeten. Sockra och salta.
2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.
3. Toppa med skivad getost och flytande honung.
Vintips till våfflorna
Ett vin som passar bra till het mat och som aperitif är Königsmosel Riesling. Många väljer Riesling till sushi, men visst går det lika bra till våfflor. Detta är en halvtorr Riesing från Moseldalen i Tyskland och bjuder på en frisk och aromatisk smak med druvtypiska inslag. Även persika, päron och vingummi går att ana i tonerna.
Smidigt nog finns Königsmosel Riesling både som halvflaskaoch på Bag in Box, vilket gör att den kan avnjutas den både i stora sällskap respektive ett glas till desserten på tu man hand.
» Königsmosel Riesling (7469) 69:-
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.