Våfflor med getost och honung - Vinston

Våfflor med getost och honung

Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Här hittar du ett gott recept på våfflor med getost och honung.

Våfflor med getost och honung

Recept till våffeldagen

Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Varför inte variera de klassiska våfflorna med ett lite vuxnare recept? Exempelvis dessa goda våfflor som serveras med getost och honung.


Våfflor med getost och honung

Våffelsmet:

2,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
50g smör
1 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt

Topping:

200g getost
flytande honung

Gör så här:

1. Blanda båda mjölen och bakpulver i en bunke. Smält smöret och blanda ner det samt mjölk och ägg i smeten. Sockra och salta.

2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.

3. Toppa med skivad getost och flytande honung.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år