Våfflor med getost och honung
Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Här hittar du ett gott recept på våfflor med getost och honung.
Recept till våffeldagen
Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Varför inte variera de klassiska våfflorna med ett lite vuxnare recept? Exempelvis dessa goda våfflor som serveras med getost och honung.
Våfflor med getost och honung
Våffelsmet:
2,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
50g smör
1 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt
Topping:
200g getost
flytande honung
Gör så här:
1. Blanda båda mjölen och bakpulver i en bunke. Smält smöret och blanda ner det samt mjölk och ägg i smeten. Sockra och salta.
2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.
3. Toppa med skivad getost och flytande honung.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.