Våfflor med getost och honung - Vinston

Våfflor med getost och honung

Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Här hittar du ett gott recept på våfflor med getost och honung. Till det hittar du förstås också ett riktigt gott vintips att ha i glaset.

Våfflor med getost och honung

Recept till våffeldagen

Den 25 mars är det dags för våffeldagen. Varför inte variera de klassiska våfflorna med ett lite vuxnare recept? Exempelvis dessa goda våfflor som serveras med getost och honung. Till det hittar du förstås också ett riktigt gott vintips som passar bra till våfflornas sötma i kombination med sältan från getosten.


Våfflor med getost och honung

Våffelsmet:

2,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
50g smör
1 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt

Topping:

200g getost
flytande honung

Gör så här:

1. Blanda båda mjölen och bakpulver i en bunke. Smält smöret och blanda ner det samt mjölk och ägg i smeten. Sockra och salta.

2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.

3. Toppa med skivad getost och flytande honung.


Königsmosel Riesling Vintips till våfflorna

Ett vin som passar bra till het mat och som aperitif är Königsmosel Riesling. Många väljer Riesling till sushi, men visst går det lika bra till våfflor. Detta är en halvtorr Riesing från Moseldalen i Tyskland och bjuder på en frisk och aromatisk smak med druvtypiska inslag. Även persika, päron och vingummi går att ana i tonerna.

Smidigt nog finns Königsmosel Riesling både som halvflaskaoch på Bag in Box, vilket gör att den kan avnjutas den både i stora sällskap respektive ett glas till desserten på tu man hand.

» Königsmosel Riesling (7469) 69:-


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år