Tunnbrödssnurror med renstek
Tunnbrödssnurror med renstek passar fint att servera till ett glas mousserande vin på nyårsafton – eller när som. Recept och vintips hittar du här.
Enkelt recept till nyårsafton och fest
Tunnbrödssnurror med renstek passar fint att servera till ett glas mousserande vin på nyårsafton – eller varför inte till midsommaraftonens mingel? Det här receptet går snabbt och enkelt att göra vilket är perfekt när man har ont om tid. Det kräver också få ingredienser vilket vara gör saken ännu bättre. Gör snittarna innan gästerna kommer och förvara dem i kylen. Sedan är det bara att plocka fram dem en halvtimme innan så de hinner komma upp lite i temperatur. Servera förslagsvis med något av vintipsen nedan.
» Här hittar du fler recept på nyårssnittar.
Tunnbrödssnurror med renstek
Cirka 24 stycken
3 tunnbröd
100g färskost, ex philadelphia
1 ask smörgåskrasse
120g hambugerkött eller renstek
1. Bred ut tunnbröden och bred på ett lager färskost.
2. Klipp över krasse och lägg på 1-2 skivor renstek/hamburgetkött. Rulla ihop tunnbröden och skär till lagom munsbitar – cirka 1,5 centimeter breda.
Tre vintips som passar till tunnbrödssnurrorna:
» Rosé-champagne
Här bjuds man på frisk och elegant smak med inslag av hallon, jordgubbar och röda äpplen. Denna rosa champagne är fantastisk som apéritif, och tillsammans med olika bärdesserter och bakverk blir det en härlig kombination, såväl som till nyårsaftonens snittar.
» Lyxig och torr champagne
Prova en lyxig champagne med torr och frisk smak samt eleganta toner av citrus, brioche, gröna äpplen och grapefrukt. Det här är en hyllad prestigechampagne med ljuvlig krämighet och smöriga toner.
» Årgångschampagne från 2006
En extremt komplex champagne med fantastiskt frisk syra och tydliga mineraltoner. Dessa samspelar i en krämig mousse tillsammans utvecklad frukt och toner av nötter, gula äpplen, bröd och grapefrukt.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.