Spagetti med mustig köttfärssås
Prova receptet på spagetti med mustig köttfärssås.
Recept till vardag och helg
Det finns ett antal maträtter många äter och tillagar regelbundet. Köttfärssås, eller Bolognese som det ofta heter på restaurang, är en sådan rätt. Inte konstigt egentligen eftersom köttfärsås är både lättlagat, prisvärt och uppskattas av alla åldrar. Vi på Vinston tycker att det fina med denna rätt är att den kan göras precis så enkel eller festlig som tillfället tillåter. En väl tillagad köttfärsås blir, tillsammans med ett gott glas vin, till en riktigt festrätt! Nedan tipsar vi om ett perfekt vin att servera till spagetti och köttfärsås.
Spagetti med mustig köttfärssås
För: 6-8 personer
2 stora gula lökar
800g blandfärs
salt, peppar, malen spiskummin
3 dl vitt vin
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten
1 dl olivolja
2 stora vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk dijonsenap
2 msk torkad oregano
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar
400g kvistplommontomater
Tillbehör:
500g spagetti
parmesanost
bröd
1. Hacka lök och låt den mjukna i smör i en stekpanna på medelvärme. När löken mjuknat, ös över i en stor gryta.
2. Stek lite av färsen i taget och ös över i grytan när den fått färg. Krydda med salt, peppar och malen spiskummin.
3. Slå på krossade tomater, vitt vin, vatten och olivolja. Ha ner finhackad vitlök och rivna morötter. Klicka i dijonsenap, smula i oregano och häll på äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg på locket och låt allt puttra på medelvärme i 2 timmar. Halvera tomaterna och ha ner i grytan när det är en kvart kvar.
4. Koka pastan al dente och slå av vattnet. Blanda pastan med såsen i kastrullen. Servera med riven parmesanost och bröd.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.