Snabbinlagd sill
Här är ett snabbt och enkelt recept på inlagd sill. Snabbinlagd sill gör du med minutsill och kryddor. Enkelt!
Snabblagad julmat
Här är ett snabbt och enkelt recept på inlagd sill. Snabbinlagd sill gör du med minutsill och kryddor. Enkelt!
Har du riktigt ont om tid, men ändå vill bjuda på hemmagjord sill? Köp en burk färdig löksill, slå av lagen och blanda den med din egen sås. Vill du göra en klar sill behåller du lagen, pillar bort kryddorna och har i de ingredienser du själv gillar – exempelvis lök och morötter.
Snabbinlagd sill
1 burk
1 paket minutsill/5-minutersill
1/2 röd lök
1/2 morot
1 tsk kryddpeppar
1 lagerblad
1. Öppna sill-förpackningen och häll av lagen i en bunke.
2. Skiva rödlök och morötter. Skär sillen till 2 centimeters breda bitar. Krossa kryddpepparn.
2. Varva sill, lök, morot och lagerblad i en burk. Blanda lagen med kryddpeppar. Slå lagen över sillen. Låt gärna stå ett par timmar före servering.
Ett komplett julbord
Detta köper du färdigt: prinskorv, köttbullar, rödbetssallad, kavring och ost. Även revbenen kan man köpa färdiga. Leta efter förkokta ribs som bara värms i ugnen. Skippa den medföljande glazen‚ och har du tid, gör en egen glaze med juliga smaker.
Kolla även in Vinstons övriga recept till en snabbfixad julafton; Snabblagad Janssons Frestelse, Snabbgravad lax, Snabblagad Ris a la Malta och Griljerad julskinka.