Små laxpajer med fetaost
Små laxpajer med fetaost passar fint att bjuda på när man vill mingla med ett glas bubbel. Dessa småpajer är enkla att göra och går utmärkt att förbereda.
Små laxpajer med fetaost passar fint att bjuda på när man vill mingla med ett glas bubbel. Dessa fina små pajer är enkla att göra och går utmärkt att förbereda.
Små laxpajer med fetaost
9 stycken
2 styckfrysta laxfiléer
150g fetaost
0,5 dl hackad dill
1 rulle smördeg
3 ägg
1,5 dl grädde
salt, peppar
1. Tina laxen och skär till mindre bitar. Finhacka eller smula fetaosten. Hacka dillen.
2. Fördela ut smördegen i små tartelettformar på cirka 8-10 centimeter i diameter – förgrädda ej!
3. Ha ner lax, fetaost och dill i pajskalen. Vispa ihop ägg och grädde med salt och peppar. Slå stanningen i pajerna och grädda i 200°C i 30-35 minuter. Täck pajerna med en bit aluminiumfolie om de börjar bli brända på ytan.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.