Skinkgryta med rotsaker
Skinkgryta med rotsaker passar fint att laga ihop och njuta av på hösten.
Skinkgryta med rotsaker passar fint att laga ihop och njuta av på hösten.
Skinkgryta med rotsaker
För: 4-6 personer
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
600g fläskkött, ex fläskkarré eller skinkstek
3 morötter
1 gul paprika
6 dl vatten
2 dl vitt vin
1 msk koncentrerad oxfond
2 msk redning
1 burk gröna ärtor (400g)
2 lagerblad
salt, peppar
1 knippe bladpersilja
1. Hacka lök och vitlök och låt den mjukna i smör i en stekpanna med höga kanter. Ansa köttet och skär till mindre bitar. Ha ner det i pannan när löken mjuknat. Salta och peppra och bryn köttet runt om.
2. Hacka morot och paprika och ha ner med köttet. Slå på vatten, vin samt koncentrerad oxfond och lägg ner lagerbladen. Låt allt puttra ihop under cirka 20 minuter.
3. Rör i redningen så den löser upp sig och låt det puttra ytterligare någon minut. Ha ner de gröna ärtorna och smaka av med salt och peppar. Avsluta med att klippa över färsk persilja.