Sillröra i glas med kavring
Sillröra i glas med kavring är en god mingelrätt att svänga ihop till glöggpartyt där hemma. Denna kan med fördel göras i förväg innan gästerna kommer.
Minirätt med sill till glöggminglet
Sillröra i glas med kavring är en god mingelrätt att svänga ihop till glöggpartyt där hemma. Som extra bonus kan den med fördel göras i förväg och förvaras i kylen fram tills gästerna är på plats. Just denna variant görs med matjessill, men självklart kan man byta mot den sill-sort man tycker bäst om.
Glöggmingel är som gjort för smårätter som enkelt kan ätas utan kniv och gaffel, gärna på stående fot. Då passar denna lilla rätt utmärkt. Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet. Servera förslagsvis med ett vitt vin eller till glöggen. Här hittar du vintips till glöggminglet.
Sillröra i glas med kavring
6-8 stycken
1 burk matjessill
1 dl creme fraiche
1/2 röd lök
1/2 rött äpple
2 msk hackad gräslök
salt, peppar
3-4 skivor kavring
Gör så här:
1. Hacka matjessill och blanda med creme fraiche, finhackad rödlök, hackat rött äpple och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.
2. Stansa ut rundlar av kavringen, eller skär till lagom bitar. Klicka upp röran i glas och servera med kavring och en sked.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.