Sillröra i glas med kavring - Vinston

Sillröra i glas med kavring

Sillröra i glas med kavring är en god mingelrätt att svänga ihop till glöggpartyt där hemma. Denna kan med fördel göras i förväg innan gästerna kommer.

Sillröra i glas med kavring

Minirätt med sill till glöggminglet

Sillröra i glas med kavring är en god mingelrätt att svänga ihop till glöggpartyt där hemma. Som extra bonus kan den med fördel göras i förväg och förvaras i kylen fram tills gästerna är på plats. Just denna variant görs med matjessill, men självklart kan man byta mot den sill-sort man tycker bäst om.

Glöggmingel är som gjort för smårätter som enkelt kan ätas utan kniv och gaffel, gärna på stående fot. Då passar denna lilla rätt utmärkt. Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet. Servera förslagsvis med ett vitt vin eller till glöggen. Här hittar du vintips till glöggminglet.


Sillröra i glas med kavring Sillröra i glas med kavring

6-8 stycken

1 burk matjessill
1 dl creme fraiche
1/2 röd lök
1/2 rött äpple
2 msk hackad gräslök
salt, peppar
3-4 skivor kavring

Gör så här:
1. Hacka matjessill och blanda med creme fraiche, finhackad rödlök, hackat rött äpple och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.

2. Stansa ut rundlar av kavringen, eller skär till lagom bitar. Klicka upp röran i glas och servera med kavring och en sked.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år