Så gör du glögg på Sangria
Att göra hemmagjord glögg är enkelt, särskilt om man gör glögg på Sangria som redan är färdigkryddad med julens smaker.
Så gör du glögg på Sangria
Välj en halvtorr sangria med fruktig smak och inslag av apelsin, kanel och äpple samt körsbär och citrus. Vill du spara tid vid glöggkoket är färdig sangria utmärkt att utgå ifrån då det enda man behöver göra är att addera lite extra julsmak, värma på och sedan servera som glögg. Vill du inte ha lika mycket lakritston är det bara att minska mängden stjärnanis.
Sangriaglögg
Ca 1 liter
1 liter Sangría
1 tsk hela kardemummakärnor
10 st hela nejlikor
6 st stjärnanis
0,5 dl strösocker
Gör så här:
1. Häll sangrian i en kastrull och lägg i kardemummakärnor, nejlikor och stjärnanis. Ha i sockret och rör om till det löst upp sig. Se till att det bara sjuder och inte kokar.
2. Sänk värmen och låt det sjuda ca 15 minuter. Sila av kryddorna och servera med russin och skållade mandlar.