Rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm - Vinston

Rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm

Bjud på en härlig förrätt innan middagen. Prova vårt recept på rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm.

Rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm

Förrätt med vintips

En förrätt behöver inte vara krånglig för att vara god. Denna färgbomb med rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm blir färdig i några enkla handvändningar och passar perfekt att servera som förrätt när det är fest, exempelvis nyårsafton. Servera med det passande vintipset nedan.


Rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm

För: 4 personer

Rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm

Gulbetor:

4 mellanstora gulbetor
salt

Passionsfruktsdressing:

2 passionsfrukter
0,5 dl extra virgin olivolja
1 nypa salt

Avokadokräm:

2 avokado
1 msk creme fraiche
1 nypa salt

Övrigt:

90g serranoskinka
200g rökt lax

Gör så här:
1. Skala och skär gulbetorna till kvartar. Koka dem mjuka i saltat vatten i cirka 20-30 minuter.

2. Skrapa ur passionsfrukterna och ha ner i en mixer tillsammans med olivolja. Kör till en slät dressing och smaka av med en nypa salt.

3. Mosa avokadoköttet och blanda med creme fraiche. Smaka av med en nypa salt.

4. Lägg ut skinkan på ett bakplåtspapper och ställ in i 150°C i 10-15 minuter.

5. Fördela ut lax och gulbetor på tallrikarna. Riv serranoskinkan till strimlor och fördela ut över. Forma avokadokrämen med en sked och klicka på. Ringla över passionsfruktsdressingen. Servera med rekommenderat vin nedan.


Vintips:

Från Moseldalen i Tyskland kommer denna klassiska riesling. Detta är ett mjukt och aromatiskt vin med friska toner. Vinet är halvtorrt med druvig smak och inslag av päron, persika och honung. Tack vare fruktigheten i vinet passar det bra till het mat, rätter med sälta och umami samt och till söta desserter – och förstås till rökt lax med serrano, gulbetor, passionsfrukt och avokadokräm.


Madeleine LandleyRecept, foto och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år