Rödvinsglögg
Glögg är enkelt att koka själv och kan med lätthet kryddas efter egen smak. Här bjuder vi på ett gott recept på klassisk rödvinsglögg.
Hemmagjord glögg
Rödvinsglögg passar perfekt att bjuda på till julen. Varför inte göra en egen, hemmagjord glögg som du kan servera på julafton eller till ditt glöggmingel? Denna rödvinsglögg görs på rödvin på bag in box som passar fint just till glögg tack vare att det är mjukt och fruktigt. Se till att glöggen inte kokar så alkoholen inte kokar bort, låt den bara sjuda under lock så blir det bra.
Rödvinsglögg
Ca 1 liter
1 liter rött vin
3 st kanelstänger
1 tsk hela kardemummakärnor
10 st hela nejlikor
3 st stjärnanis
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Häll vinet i en kastrull och ha ner kanelstänger, kardemummakärnor, nejlikor och stjärnanis. Ha i sockret och rör om till det löst upp sig. Se till att vinet bara sjuder och inte kokar.
2. Sänk värmen och låt vinet sjuda ca 15 minuter. Häll glöggen i en flaska eller kanna och låt stå svalt och dra under ett dygn. Sila av kryddorna och värm glöggen innan servering. Bjud förslagsvis på russin och skållade mandlar till.