Recept på Glühwein - Vinston

Recept på Glühwein

Njut av riktigt varm glühwein efter en dag ute i kylan. Glühwein är perfekt att ta med i termosen eller att bara njuta av hemma.

Så gör man egen Glühwein

GlühweinGlühwein ska vara riktigt hett när det serveras. Nu när kylan lagt sig över vårt avlånga land är det utmärkt att ha med lite glühwein i termosen när man ska ut och åka skridskor. Eller varför inte väl hemma i husets lugna vrå efter pulkaåkningen? Glühwein är faktiskt inte svårare att göra än klassisk glögg. Receptet hittar du nedan. Självklart kan du byta mot vitt eller rött vin om du så vill.

Glühwein

1 liter rosévin
2 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
1 bit hel kanel
5 kryddnejlikor
1 bit torkad ingefära

Gör så här:
1. Häll vinet i en kastrull och värm tills det sjuder. Ha i sockret och rör till det löst upp sig. Blanda ner rivet citronskal, kanel, kryddnejlikor och torkad ingefära. Stäng av plattan och låt det hela dra ett par timmar.

2. Värm vinet innan servering – det får bara sjuda, inte koka . Sila av kryddorna och häll upp i muggar eller på termos.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år