Recept på Glühwein
Njut av riktigt varm glühwein efter en dag ute i kylan. Glühwein är perfekt att ta med i termosen eller att bara njuta av hemma.
Så gör man egen Glühwein
Glühwein ska vara riktigt hett när det serveras. Nu när kylan lagt sig över vårt avlånga land är det utmärkt att ha med lite glühwein i termosen när man ska ut och åka skridskor. Eller varför inte väl hemma i husets lugna vrå efter pulkaåkningen? Glühwein är faktiskt inte svårare att göra än klassisk glögg. Receptet hittar du nedan. Självklart kan du byta mot vitt eller rött vin om du så vill.
Glühwein
1 liter rosévin
2 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
1 bit hel kanel
5 kryddnejlikor
1 bit torkad ingefära
Gör så här:
1. Häll vinet i en kastrull och värm tills det sjuder. Ha i sockret och rör till det löst upp sig. Blanda ner rivet citronskal, kanel, kryddnejlikor och torkad ingefära. Stäng av plattan och låt det hela dra ett par timmar.
2. Värm vinet innan servering – det får bara sjuda, inte koka . Sila av kryddorna och häll upp i muggar eller på termos.