Cannelloni med ricotta, spenat och tomat
Sugen på rödvin och pasta? Bjud på en härlig cannelloni med ricotta, spenat och tomater som görs i ugn.
Cannelloni med ricotta, spenat och tomat
För: 2 personer
1,5 dl svarta belugalinser
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
400g frusen spenat
1 burk ricotta (250g)
1 paket färska lasagneplattor (6 plattor på cirka 250g)
2 burkar krossade tomater
1/2 citron
1 msk torkad oregano
salt, peppar
1 dl kapris
125g mozzarella
1. Sjud de svarta belugalinser i rikligt med saltat vatten i cirka 20 minuter. Slå av vattnet.
2. Grovhacka löken och låt den mjukna i en stekpanna på mediumvärme. Hacka vitlöken och ha ner när löken mjuknat. Tina spenaten och ha ner i pannan. Fräs ytterligare 3 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
3. Blanda belugalinserna med det stekta samt ricotta. Lägg ut lasagneplattorna och klicka på röran på mitten i en sträng. Rulla ihop och lägg ner dem på en rad i en ugnsfast form.
4. Blanda de krossade tomaterna med citronsaft, oregano, salt och peppar samt kapris. Slå ut tomatsåsen över cannellonisarna och runt om. Hacka och strössla ut mozzarella ovanpå. Ställ in i 30 minuter i 225°C i vanlig ugn eller 200°C i varmluftsugn.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.