Pumpapaj till dessert - Vinston

Pumpapaj till dessert

Pumpapaj passar utmärkt till dessert. Detta recept är både enkelt och passar bra till Halloween.

Pumpapaj till dessert

Cirka 8-10 bitar

Pajdeg:
250g mjöl (cirka 4 dl)
0,5 tsk bakpulver
1 msk strösocker
175g smör
2 msk vatten

Pajfyllning:
500g pumpa
2 dl vatten
1 tsk malen kanel
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl strösocker
4 st ägg
1 dl vispgrädde 

Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och smör till en grynig massa. Blanda i vattnet och knåda ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform på cirka 28-30 cm Ø. Nagga botten med en gaffel och ställ i den i frysen cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 175°C och förgrädda pajskalet i 10 minuter. 

2. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Hetta upp en kastrull med smör och fräs upp pumpan. Slå på vattnet och låt det koka ihop under cirka 15-20 minuter. Rör om då och då. Kör pumpan till en slät smet med mixerstav och blanda den sedan med kanel, riven ingefära och socker. Låt purén svalna och rör sedan ihop med ägg och grädde.

3. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175°C i cirka 60-70 minuter eller till fyllningen är fast. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

» Prova gärna med vårt passande vintips


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Taggat med:Recept

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år