Portabelloburgare med goda tillbehör - Vinston

Portabelloburgare med goda tillbehör

Vad sägs om vegetariska hamburgare i sommar? Portabelloburgare med goda tillbehör lagas på grillen och blir gudomligt gott. Såklart med vintips.

Portabelloburgare med goda tillbehör
Foto: Madeleine Landley

Portabelloburgare med goda tillbehör

För: 4 personer

Portabelloburgare:

4 portabellosvampar
0,5 dl smält smör
salt, peppar

Pommes:

600g stora potatisar
1-1,5 liter frityrolja
salt

Tillbehör:

4 hamburgerbröd
hamburgerdressing
sallad
saltgurka
1 stor tomat
1 rödlök

1. Skär potatisen till stänger och låt det ligga i kallt vatten i 20 minuter för att bli av med stärkelse. Byt vattnet efter halva tiden. Torka potatisen och gör sedan en första fritering i en kastrull med frityrolja. Se till att oljan har en temperatur på 175-180°C. Fritera lite potatis åt gången så att inte temperaturen sjunker och potatisen går sönder. Luft ur pommesen med en hålslev eller pastaslev och låt den rinna av på papper och svalna. Hetta upp oljan igen och gör en andra fritering precis innan servering. Låt pommes fritesen ligga i tills de blivit krispiga. Salta innan servering.

2. Tänd grillen och låt elden lägga sig. Lägg på portabellosvamparna och pensla med skirat smör ett par gånger under grillningen. Krydda med salt och peppar.

3. Skiva upp tomat och lök och och skär saltgurkan till stavar. Montera burgarna och njut med pommes fritesen.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år