Portabelloburgare med goda tillbehör
Vad sägs om vegetariska hamburgare i sommar? Portabelloburgare med goda tillbehör lagas på grillen och blir gudomligt gott. Såklart med vintips.
Foto: Madeleine Landley
Portabelloburgare med goda tillbehör
För: 4 personer
Portabelloburgare:
4 portabellosvampar
0,5 dl smält smör
salt, peppar
Pommes:
600g stora potatisar
1-1,5 liter frityrolja
salt
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
hamburgerdressing
sallad
saltgurka
1 stor tomat
1 rödlök
1. Skär potatisen till stänger och låt det ligga i kallt vatten i 20 minuter för att bli av med stärkelse. Byt vattnet efter halva tiden. Torka potatisen och gör sedan en första fritering i en kastrull med frityrolja. Se till att oljan har en temperatur på 175-180°C. Fritera lite potatis åt gången så att inte temperaturen sjunker och potatisen går sönder. Luft ur pommesen med en hålslev eller pastaslev och låt den rinna av på papper och svalna. Hetta upp oljan igen och gör en andra fritering precis innan servering. Låt pommes fritesen ligga i tills de blivit krispiga. Salta innan servering.
2. Tänd grillen och låt elden lägga sig. Lägg på portabellosvamparna och pensla med skirat smör ett par gånger under grillningen. Krydda med salt och peppar.
3. Skiva upp tomat och lök och och skär saltgurkan till stavar. Montera burgarna och njut med pommes fritesen.