Pilgrimsmussla med bacon och chilimajjo
Laga något gott och enkelt till alla hjärtans dag. Denna goda förrätt med pilgrimsmusslor har härliga smaker och passar bra till ett glas bubbel eller riesling.
Pilgrimsmussla med bacon och chilimajjo
För: 4 personer
Chilimajjo:
1 ägg
1 tsk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt, peppar
1/2 röd chilifrukt
Övrigt:
4 stycken pilgrimsmusslor
1/2 paket bacon
4 blad hjärt- eller gemsallad
1/2 apelsin
Gör så här:
1. Vispa samman ägg, dijonsenap och vitvinsvinäger med en elvisp. Droppa i rapsoljan i en tunn stråle och vispa hela tiden. Vispa till oljan och äggen bundit sig till en majonäs. Smaka av med kryddor. Finhacka chili och blanda i.
2. Ciselera apelsinen med hjälp av ett ciseleringsjärn. Strimla bacon och stek det knaprigt.
3. Hetta upp en grillpanna och stek pilgrimsmusslorna. Lägg upp ett salladsblad och lägg på pilgrimsmusslan. Toppa med chilimajjon och strössla över bacon och apelsinskal.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.