Pilgrimsmussla med bacon och chilimajjo - Vinston

Pilgrimsmussla med bacon och chilimajjo

Laga något gott och enkelt till alla hjärtans dag. Denna goda förrätt med pilgrimsmusslor har härliga smaker och passar bra till ett glas bubbel eller riesling.

Pilgrimsmussla med bacon och chilimajjo


Pilgrimsmussla med bacon och chilimajjo

För: 4 personer

Chilimajjo:

1 ägg
1 tsk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt, peppar
1/2 röd chilifrukt

Övrigt:

4 stycken pilgrimsmusslor
1/2 paket bacon
4 blad hjärt- eller gemsallad
1/2 apelsin

Gör så här:

1. Vispa samman ägg, dijonsenap och vitvinsvinäger med en elvisp. Droppa i rapsoljan i en tunn stråle och vispa hela tiden. Vispa till oljan och äggen bundit sig till en majonäs. Smaka av med kryddor. Finhacka chili och blanda i.

2. Ciselera apelsinen med hjälp av ett ciseleringsjärn. Strimla bacon och stek det knaprigt.

3. Hetta upp en grillpanna och stek pilgrimsmusslorna. Lägg upp ett salladsblad och lägg på pilgrimsmusslan. Toppa med chilimajjon och strössla över bacon och apelsinskal.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år