Picknicksallad med kyckling och grillade persikor
Dags för picknick! Laga en god och enkel picknicksallad med kyckling och grillade persikor.
Picknicksallad med kyckling och grillade persikor
För: 4 personer
Kycklingsallad:
4 kycklingfiléer
salt, peppar
1 burk inlagda persikor eller 4 färska
1 paket bacon
1/2 röd lök
2 huvuden gemsallad eller liknande
1/2 kruka dill
Vitlöksdressing:
2 vitlöksklyftor
1 klick smör
1,5 dl creme fraiche
4 msk vatten
salt, peppar
1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Halvera filéerna i 2-3 bitar på längden och stek dem i smör med salt och peppar. De kan förstås också grillas.
2. Lyft persikorna ut lagen och låt dem rinna av. Halvera persikorna och ta bort kärnan, om du använder färska. Grilla eller stek persikorna i en grillpanna – då de får fina grillränder.
3. Stek baconskivorna knapriga och skär till mindre bitar. Hacka rödlöken.
4. Fördela ut sallad, kyckling och persikor. Strössla över bacon, rödlök och kvistar av dill.
5. Pressa vitlöken i en skål och ha på en klick smör. Ställ in i micron i 30 sekunder. Blanda vitlöken med creme fraiche och vatten. Smaka av med salt och peppar efter behag. Ringla vitlöksdressingen över salladen. Servera med vintipset nedan.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.