Panerade pilgrimsmusslor med parmesan - Vinston

Panerade pilgrimsmusslor med parmesan

Pilgrimsmusslor är lyxigt och festligt. Dessa underbart frasiga, panerade pilgrimsmusslor med parmesan är dekorativa att servera i sina skal

Panerade pilgrimsmusslor med parmesan

Pilgrimsmusslor är lyxigt och festligt. Dessa underbart frasiga, panerade pilgrimsmusslor med parmesan är dekorativa att servera i sina skal – fråga i manuella fiskdisken om de har några skal över du kan köpa. Tack vare det frasiga höljet av parmesan och ströbröd får man en smakrik mingelrätt som passar att servera till mousserande vin.

Panerade pilgrimsmusslor med parmesan

7-8 stycken

7-8 pilgrimsmusslor/kammusslor
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl ströbröd
salt, peppar
1 ägg

1. Tina pilgrimsmusslorna.

2. Riv parmesanost och blanda i en skål med ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en annan skål.

3. Vänd pilgrimsmusslorna i ägget och lägg sedan över dem i skålen med parmesanost och ströbröd och vänd runt.

4. Hetta upp en panna med smör och stek musslorna så de får fin yta – cirka 30 sekunder per sida. Ös med smöret under stekningen. Servera gärna pilgrimsmusslorna i musselskal och riv lite parmesan över vid servering.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år