Panerade pilgrimsmusslor med parmesan
Pilgrimsmusslor är lyxigt och festligt. Dessa underbart frasiga, panerade pilgrimsmusslor med parmesan är dekorativa att servera i sina skal
Pilgrimsmusslor är lyxigt och festligt. Dessa underbart frasiga, panerade pilgrimsmusslor med parmesan är dekorativa att servera i sina skal – fråga i manuella fiskdisken om de har några skal över du kan köpa. Tack vare det frasiga höljet av parmesan och ströbröd får man en smakrik mingelrätt som passar att servera till mousserande vin.
Panerade pilgrimsmusslor med parmesan
7-8 stycken
7-8 pilgrimsmusslor/kammusslor
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl ströbröd
salt, peppar
1 ägg
1. Tina pilgrimsmusslorna.
2. Riv parmesanost och blanda i en skål med ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en annan skål.
3. Vänd pilgrimsmusslorna i ägget och lägg sedan över dem i skålen med parmesanost och ströbröd och vänd runt.
4. Hetta upp en panna med smör och stek musslorna så de får fin yta – cirka 30 sekunder per sida. Ös med smöret under stekningen. Servera gärna pilgrimsmusslorna i musselskal och riv lite parmesan över vid servering.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.