Mousserande pumpasoppa med pumpafrön, äpple och getost
Äntligen är pumpa i säsong. Prova denna goda mousserande pumpasoppa med pumpafrön, äpple och getost.
Mousserande pumpasoppa med saltrostade pumpafrön, äpple och getost
För: 4 personer
Pumpasoppa:
1 gul lök
1 kg muscatpumpa
6 dl vatten
1/2 oxbuljongtärning
2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar, oregano
2 dl torrt mousserande vin
Topping:
1 dl pumpafrön
salt
100g getost
1 rött äpple
Gör så här:
1. Hacka löken och låt den mjukna i smör i en kastrull.
2. Skala, skrapa ur fröna och hacka pumpan. Ha ner pumpan i kastrullen och låt det fräsa upp. Slå på hälften av vattnet och låt det puttra under lock i cirka 15 minuter.
3. Kör pumpan till en slät puré med mixerstav. Ställ tillbaka på plattan, smula i buljongen, häll i resten av vattnet och värm på. Smaka av med kryddor och creme fraiche. Häll i det mousserande vinet på slutet.
4. Rosta pumpafrön med smör och salt i en stekpanna. Häll av i en skål. Kärna ur och tärna äpplet. Slå upp soppan i skålar och toppa med smulad getost, äpple och pumpafrön.
» Prova gärna med vårt passande vintips
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.