Minipizza med fikon och rödkål
Arrangera ett mingel med vännerna och bjud på dessa goda minipizzor med julig topping.
Minipizza med fikon och rödkål:
Cirka 12 stycken
Pizzadeg:
1/2 paket jäst (25g)
2 dl vatten
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
5 dl vetemjöl
Topping:
200g rödkål
salt, svartpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
120g julskinka
100g torkade mjuka fikon
olivolja
Gör så här:
1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Ha i olja och salt. Blanda sedan med vetemjölet. Knåda ihop degen till en boll och låt den jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.
2. Strimla rödkålen. Hetta upp en stekpanna med smör, ha ner kålen och låt det stekas ett par minuter – till de mjuknat. Salta och peppra ett varv. Avsluta med att slå på vinägern, ställ det sedan åt sidan och låt svalna.
3. Strimla julskinka och fikon. Dela degen till 12 bitar och forma dessa till varsin boll. Platta till och baka ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ytterligare 15 minuter. Toppa pizzorna med rådkålen, skinka och fikon. Ringla över olivolja och grädda i 200°C i cirka 15 minuter.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.
Har du instagram?
Glöm inte att du kan hashtagga dina mat- och vinbilder med vår hashtag #vinstonvin. Då hittar vi era fina bilder och regrammar dem.
» Följ oss på instagram