Melon och myntabollar med lufttorkad skinka
Melon och myntabollar med lufttorkad skinka är något av det enklaste man kan svänga ihop till mingel och buffé.
Melon och myntabollar med lufttorkad skinka är något av det enklaste man kan svänga ihop till mingel och buffé. Ställ fram snygga tandpetare och låt gästerna förse sig själva – eller trä upp ingredienserna på färdiga spett redan från början. Tillsammans med blad av mynta blir det fräscht och gott.
Melon och myntabollar med lufttorkad skinka
För 4-8 personer (som plock)
1 galiamelon
70g lufttorkad skinka, ex serrano
250g mozzarellabollar (2 paket)
1/2 kruka mynta
1. Halvera melonen och ta bort kärnhuset. Skär till ut små bollar med ett kuljärn.
2. Halvera den lufttorkade skinkan på längden och linda runt några av melonbollarna.
3. Slå bort vattnet från mozzarellan. Varva all ti en skål och dekorera med myntablad.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.