Majssoppa med apelsin och nejlika - Vinston

Majssoppa med apelsin och nejlika

Majssoppa med apelsin och nejlika är en god soppa som passar att serveras i små glas på glöggminglet.

Majssoppa med apelsin och nejlika

Bjud på julig soppa

Majs är en ypperlig ingrediens att göra soppa på. När majsen tillagas får den en söt och fin smak som passar fint ihop med apelsin och julens kryddor. Servera majssoppa med apelsin och nejlika i små glas till glöggminglet. Gör den gärna i förväg och värm på när gästerna är på plats. Här hittar du vintips till glöggminglet.


Majssoppa med apelsin och nejlika Majssoppa med apelsin och nejlika

8-10 stycken

Majssoppa:

25g smör
1 gul lök
2 burkar majs (á 165g avrunnen)
2+5 dl vatten
1 dl syrad grädde
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
2 msk apelsinsaft

Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök. Slå av vattnet från majsen. När löken mjuknat, ha ner majsen och låt den stekas cirka 10-15 minuter under omrörning.itemprop=”image” class=”photo

2. Slå på 2 dl vatten och låt det puttra ihop med majsen under 5 minuter

3. Mixa till en slät smet och ställ tillbaka på plattan. Ha i resten av vattnet, syrad grädde och kryddorna. Låt puttra ihop några minuter. Varmhåll till det är dags att servera. Dekorera genom att pudra över lite rökt paprikapulver eller saffran.

» Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år