Majssoppa med apelsin och nejlika
Majssoppa med apelsin och nejlika är en god soppa som passar att serveras i små glas på glöggminglet.
Bjud på julig soppa
Majs är en ypperlig ingrediens att göra soppa på. När majsen tillagas får den en söt och fin smak som passar fint ihop med apelsin och julens kryddor. Servera majssoppa med apelsin och nejlika i små glas till glöggminglet. Gör den gärna i förväg och värm på när gästerna är på plats. Här hittar du vintips till glöggminglet.
Majssoppa med apelsin och nejlika
8-10 stycken
Majssoppa:
25g smör
1 gul lök
2 burkar majs (á 165g avrunnen)
2+5 dl vatten
1 dl syrad grädde
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
2 msk apelsinsaft
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök. Slå av vattnet från majsen. När löken mjuknat, ha ner majsen och låt den stekas cirka 10-15 minuter under omrörning.itemprop=”image” class=”photo
2. Slå på 2 dl vatten och låt det puttra ihop med majsen under 5 minuter
3. Mixa till en slät smet och ställ tillbaka på plattan. Ha i resten av vattnet, syrad grädde och kryddorna. Låt puttra ihop några minuter. Varmhåll till det är dags att servera. Dekorera genom att pudra över lite rökt paprikapulver eller saffran.
» Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.