Lyxig vårsallad med lax och apelsin - Vinston

Lyxig vårsallad med lax och apelsin

Njut av våren med ett fräscht rieslingvin och enkel sallad med lax. Detta enkla recept på lyxig vårsallad med lax och apelsin passar vilken kväll som helst.

Lyxig vårsallad med lax och apelsin

Vad ska man väja för vin till salladen? Njut av våren med ett fräscht rieslingvin och en lättlagad sallad med lax. Detta enkla recept på lyxig vårsallad med lax och apelsin passar vilken kväll som helst. Servera vinet kylt och njut av denna smaksensation.


Lyxig vårsallad med lax och apelsin

För: 4 personer

Lyxig vårsallad med lax och apelsin:

500g potatis
1 dl hasselnötter
100g romansallad/gemsallad
70g machésallad
1 apelsin
1 spansk peppar
1/2 rödlök
75g sockerärtor
80g lufttorkad skinka
500g lax
salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver

Citrusdressing:

1 dl créme fraiche
1/2 citron
1/2 apelsin
2 msk vatten
1 msk fryst, hackad persilja
salt, peppar

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten – cirka 10-15 minuter. Skölj den i kallt vatten och dela sedan till mindre bitar.

2. Rosta hasselnötterna i en torr panna till den fått yta. Häll av hasselnötterna i en handduk och gnugga av skalen. Halvera hasselnötterna.

3. Dela salladen till mindre blad. Skala apelsinen och skär till mindre bitar. Skiva spansk peppar och lök tunt. Halvera sockerärtorna. Sprid ut allt på tallrikar. Fördela ut lufttorkad skinka.

4. Skär laxen till lagom stora bitar och stek den på låg värme med smör och kryddor. Fördela ut på tallrikarna.

5. Blanda creme fraiche med saften från en halv apelsin, saften från en halv citron och vatten. Smaka av med kryddor och ringla dressingen över salladen.


Vintips till salladen

Domaene Gobelsburg Riesling Söker man ett vin med frisk och torr karaktär är Domaene Gobelsburg Riesling ett bra val. Detta är ett elegant vin med stramare stil. I paletten finner vi en tydlig karaktär av lime, gröna äpplen, aprikos, päron och mineral. Denna riesling bjuder på en lång, harmonisk eftersmak och görs uteslutande av riesling som odlats i olika vingårdslägen runt Schloss Gobelsburg, hjärtat av Kamptal. Druvorna skördas mellan oktober till november, och musten får sedan jäsa på låg temperatur i ståltank för att bibehålla druvans naturliga aromer och fräschör.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år