Lyxig vårsallad med lax och apelsin
Njut av våren med ett fräscht rieslingvin och enkel sallad med lax. Detta enkla recept på lyxig vårsallad med lax och apelsin passar vilken kväll som helst.
Vad ska man väja för vin till salladen? Njut av våren med ett fräscht rieslingvin och en lättlagad sallad med lax. Detta enkla recept på lyxig vårsallad med lax och apelsin passar vilken kväll som helst. Servera vinet kylt och njut av denna smaksensation.
Lyxig vårsallad med lax och apelsin
För: 4 personer
Lyxig vårsallad med lax och apelsin:
500g potatis
1 dl hasselnötter
100g romansallad/gemsallad
70g machésallad
1 apelsin
1 spansk peppar
1/2 rödlök
75g sockerärtor
80g lufttorkad skinka
500g lax
salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver
Citrusdressing:
1 dl créme fraiche
1/2 citron
1/2 apelsin
2 msk vatten
1 msk fryst, hackad persilja
salt, peppar
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten – cirka 10-15 minuter. Skölj den i kallt vatten och dela sedan till mindre bitar.
2. Rosta hasselnötterna i en torr panna till den fått yta. Häll av hasselnötterna i en handduk och gnugga av skalen. Halvera hasselnötterna.
3. Dela salladen till mindre blad. Skala apelsinen och skär till mindre bitar. Skiva spansk peppar och lök tunt. Halvera sockerärtorna. Sprid ut allt på tallrikar. Fördela ut lufttorkad skinka.
4. Skär laxen till lagom stora bitar och stek den på låg värme med smör och kryddor. Fördela ut på tallrikarna.
5. Blanda creme fraiche med saften från en halv apelsin, saften från en halv citron och vatten. Smaka av med kryddor och ringla dressingen över salladen.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.