Laxtacos med picklad rödlök och vitlökssås
Laxtacos med picklad rödlök och vitlökssås passar perfekt när man vill lyxa till sina fredagstacos med fisk.
Variera fredagstacosen
Vad passar bättre på fredagskvällen än tacos? Kör du ofta på i samma gamla vanliga spår när det kommer till tacosen? Varför inte prova laxtacos med picklad rödlök och vitlökssås? Detta recept passar fint när man vill lyxa de vanliga köttfärstacosen med fisk.
Laxtacos med picklad rödlök och vitlökssås
För: 4-6 personer
Pulled salmon:
800g lax med skinn
spraysmör
rökt paprikapulver, achochilipulver, vitlökspulver, spiskummin
salt, peppar
Pico de Gallo:
1 silverlök
2 tomater
1/2 kruka färsk koriander
1/2 lime
salt
Picklad rödlök:
1 stor rödlök
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 msk ättika
Vitlökssås:
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl creme fraiche
salt
Övriga tillbehör:
1 mango
2 avocado
20 cm gurka
1 paket minitortillas
1. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Spraya över smör och krydda ordentligt. Ställ in i 200°C i 20-30 minuter.
2. Finhacka silverlök. Kärna ur tomaterna och finhacka dem. Blanda lök och tomat med hackad koriander. Press över lime och dra öven lite salt.
3. Skala och skiva rödlöken. Koka upp vatten med socker, salt och ättika. Rör om tills det löst upp sig och ta kastrullen från plattan. Lägg ner lökskivorna och låt dem ligga i den avsvalnande lagen i cirka 1-2 timmar.
4. Pressa vitlöken i en skål och ha på lite smör. Kör i micron i 30 sekunder på full effekt. Rör ihop vitlöken med creme fraiche. Smaka av med lite salt.
5. Tärna mango och avocado. Fintärna gurkan. Blanda allt i en skål. Servera i små tortillabröd.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.