Laxrullar med färskost och citron
Ibland vill man hålla det enkelt, så varför krångla till det? Laxrullar med färskost och citron passar utmärkt att servera som aptitretare på nyårsafton.
Aptitretare till festen
Ibland vill man bara hålla det enkelt, så varför krångla till det? Dessa laxrullar med färskost och citron passar utmärkt att servera som aptitretare på nyårsafton. Förutom att vara enkla att svänga ihop är de också glutenfria. Tack vare den krämiga smaken och umamin i laxen passar de fint att servera till ett glas mousserande vin.
» Här hittar du fler recept på nyårssnittar.
Laxrullar med färskost och citron
Cirka 20 stycken
200g lax (färsk från Salma eller kallrökt färdigskivad)
100g färskost, ex Philadelphia
1 citron
salt, peppar
svarta sesamfrön
färsk dill
1. Skiva laxen i tunna skivor. Bred på ett lager färskost och riv över citronskal. Salta och peppra. Rulla ihop laxrullarna och skär till lagom munsbitar.
2. Häll ut svarta sesamfrön på ett fat och rulla utsidan på varje rulle. Ställ ut på ett fat och dekorera med en dillkvist på toppen.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.