Lax- och räkcocktail
Lax- och räkcocktail passar fint att servera som förrätt när det är fest – exemplevis till nyårsafton.
Starta nyårsaftonens festliga middag med en lättfixad förrätt. Denna räk- och laxcocktail blandas med fräscha smaker av papaya, gurka, avocado och citron. Gör den i förväg och förvara i kylen till det är dags att sätta sig till bords. Dekorera med en dillkvist och servera med vitt vin till.
Lax- och räkcocktail
För: 4 personer
1/2 papaya
10 cm gurka
200g färsk lax (Salma)
1 avocado
500g räkor med skal
1 citron
färsk dill
salt, peppar
1. Skala och tärna papayan. Skär bort kärnhuset på gurkan och tärna upp. Tärna färsk lax och avocado. Skala räkorna.
2. Blanda allt försiktigt med pressad citronsaft, dill, salt och peppar. Ställ svalt fram till servering och fördela sedan ut i portionsskålar. Dekorera med en dillkvist.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.