Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata och timjansky - Vinston

Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata och timjansky

Laga en lyxig middag av lamm. Lammrostbiff är enkelt att tillreda och blir ljuvligt med potatisbakelse, gremolata, timjansky och ett glas amarone.

Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata och timjansky


Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata, timjansky och söta lökar

För: 2 personer

Gremolata:

100g hasselnötter
1 citron
1/2 kruka bladpersilja

Lammrostbiff:

400g lammrostbiff
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, timjan

Potatisgratäng:

300g potatis
1,5 dl grädde
salt, peppar

100g steklökar
2 msk strösocker
1 tsk soja
1,5 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 msk färsk timjan

Gör så här:

1. Rosta på hasselnötterna i en torr panna. Låt svalna och hacka sedan. Blanda med zestat citronskal och hackad persilja.

2. Klappa in köttet med pressad vitlök och kryddor. Lägg ut i en ugnsfast form och ställ in i ugn i 150°C i 30 minuter.

3. Skala och skiva potatisen. Varva potatis med salt och peppar i små formar. Avsluta med att slå över grädden. Ställ in i 225°C i 40 minuter.

4. Skala steklökarna. Är skalet svårt att få bort från lökarna kan man först lägga dem i ett ljummet vattenbad. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Ha ner lökarna och stek på så de får yta. Strössla över socker och låt det karamelliseras. Lägg sedan ner köttet i pannan, slå på vatten samt soja och rör i majsstärkelsen. Strössla i timjan och servera direkt när skyn tjocknat till.

Rekommenderat vin:
» A Amarone
Artnr: 12343 | Pris: 199:- | Alkoholhalt: 15% | Ursprung: Italien
Druvor: 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella och 5% Cabernet Sauvignon


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år