Kycklingklubbor med kryddigt parmesanströssel och grillad sötpotatispuré - Vinston

Kycklingklubbor med kryddigt parmesanströssel och grillad sötpotatispuré

Kycklingklubbor med kryddigt parmesanströssel och grillad sötpotatispuré passra med rött vin från Frankrike och vitt vin från Spanien.

Kycklingklubbor med kryddigt parmesanströssel och grillad sötpotatispuréRecept och foto: Madeleine Landley

Kycklingklubbor med kryddigt parmesanströssel och grillad sötpotatispuré

För: 4 personer

Grillad sötpotatispuré:

500g sötpotatis
2-3 dl vispgrädde
salt, peppar

Soltorkad tomattapenade:

10 bitar soltorkade tomater
0,5 dl kallpressad olivolja
1 tsk balsamvinäger
salt, peppar

Kyckling:

4 st kycklingklubbor
10 blad färsk salvia
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl pankoströbröd

1. Halvera sötpotatisen och grilla den tills den är mjuk. Låt svalna och skär sedan bort skal och brända partier. Skär sötpotatisen till mindre bitar och ha ner i em mixer tillsammans med grädde och mixa till puré. Smaka av med salt och peppar.

2. Ha ner soltorkade tomater, olivolja och balsamvinäger i en mixer. Kör till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda hackad salvia, riven parmesanost och panko i en skål. Salta och peppra kycklingklubborna och lägg på grillen. Låt dem nästan grillas klart, vid 80°C är de klara. Pensla ovansidan av kycklingklubborna med smör och strössla över parmesanströsslet. Låt gå ytterligare någon minut.


Vad väljer man för vin till grillad kyckling?

Vilken är din favorit på grillen? Varför inte grilla kyckling till kvällens middag? Många tycker om att grilla kyckling eftersom det går fort att tillaga och är svårt att misslyckas med. Är man osäker på tillagningstiden använder man med fördel en stektermometer som berättar när kycklingen är klar.

Kycklingklubbor med kryddigt parmesanströssel och grillad sötpotatispuré Grillade kycklingklubbor

Vanligast är att välja kycklingfiléer, men varför inte prova kycklingklubba som går precis lika snabbt att tillaga, och som blir saftigare och mörare tack vare att man lämnat både skinnet och benet kvar.

Kycklingens skinn adderar fett till köttet vilket gör det smakrikt och gott. Under skinnet kan man antingen stoppa härliga kryddor för att ge extra smak till köttet – eller så grillar man skinnet lite hårdare så det blir knaprigt och fint.

Kycklingklubba med kryddigt salvia- och parmesanströssel, tapenade och grillad sötpotatispuré sätter garanterat piff på sommarens grillning. Servera med vintipsen nedan.


Bouchard La Vignée Klassisk Pinot Noir

Bouchard La Vignée är ett elegant vin med bärig smak och inslag av lingon, skogshallon och gräs. Smak och tanniner är välbalanserade vilket lämpar sig väl till rätter av stekt fisk, fågel och fläskkött, såväl som apéritif. Vinet lagras i 6 månader, varav 25% på franska ekfat och 75% på ståltank. Detta ger vinet en en mjuk ekfatston och lättsam fräschör. Bouchard La Vignée går också bra att förvara i vinhyllan ett par år.

» Bouchard La Vignée
Artnr: 5421 | Pris: 109:-
Ursprung: Frankrike | Alk: 12,5%
Druva: pinot noir


Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc Vitt på bag in box

Den vita boxen från Pata Negra – nu i ny design – fortsätter att lovordas av tidningar och vinkunniga. Nog är den lite av ett fynd till allt ifrån mingel till mat. Vinet görs till största delen av den spanska signaturdruvan verdejo som påminner mycket om sauvignon blanc. Det här är ett fräscht och smakrikt vin med toner av citrus, lime, tropisk frukt och örter. För den som gillar viner på sauvignon blanc är detta ett bra tips till sommaren.

» Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc
Artnr: 2127 | Pris: 209:-
Ursprung: Frankrike | Alk: 12,5%
Druva: 95% verdejo, 5% sauvignon blanc

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år