Krämiga avokadosticks
Sväng ihop enkla, krämiga avokadosticks och servera till ett gott vitt vin. Här hittar du recept till ditt mingel.
Krämiga avokadosticks
För: 4 personer
2 stora avokado
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl pankoströbröd
olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär avokadoköttet i tjocka strimlor. Doppa varje bit i mjöl och pensla med ett uppvispat ägg. Doppa sen i panko. Fördela bitarna på en ugnsplåt och droppa över olivolja. Ställ in i ugnen 15 minuter, tills de har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
3. Servera med valfri dippsås (en snabbvariant är att bland lite grekisk yoghurt, chilisås, limezest och saften från 1/2 lime).
Receptet är exklusivt
framtaget av Camilla Gurell från Salt & Peppar
i samarbete med Vinston.
När Millan flyttade hemifrån insåg hon att hon varken kunde laga mat eller hade några recept. Det var då Millan började blogga om sina misslyckanden i köket, det som blev grunden till det som idag är Salt & Peppar.