Kalvsylta med rödbetssallad och gurka
Ladda upp med härliga, juliga snittar till ditt glöggmingel. Dessa snittar med kalvsylta med rödbetssallad och gurka är enkla att göra.
Bjud på glögg och glöggsnittar
Ladda upp med härliga, juliga snittar till ditt glöggmingel. Glöggmingel, eller glöggkväll, är ett trevligt sätt att samla vänner och familj på ett avslappnat vis innan jul för att äta och dricka gott – och ha det trevligt. Börja med glögg och gå sedan in på vinet när glöggen börjar bli för söt. Till glöggen eller vinet serverar man enkla glöggsnittar som bjuder på julens goda smaker.
Enkelt och gott
Dessa snittar med kalvsylta med rödbetssallad och gurka är enkla att göra eftersom de baseras på färdiga råvaror som man bara monterar ihop. Vill man göra det ännu lättare för sig skippar man de rostade fröna – dock är det trevligt när de adderar lite struktur, salt och en härlig crunch. Varför inte servera med hemmagjord glögg?
Letar du efter mer inspiration och goda recept till ditt glöggmingel? Varför inte prova något av våra juliga och enkla smårätter som passar att servera som tilltugg vid advent och jul? Du hittar alla recept till glöggmingel här.
Kalvsylta med rödbetssallad och gurka
Cirka 14 bitar
2 msk sesamfrön
2 msk pumpafrön
salt
200g kalvsylta (1 ask)
200g rödbetssallad
14 skivor inlagd, tunnskivad gurka
tandpetare
1. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja. Ha ner fröna och rosta dem med lite salt till de börjar knäppa och få färg. Låt svalna.
2. Skiva kalvsyltan i 7 bitar och dela dem på hälften. Klicka på rödbetssalladen och fäst en vikt gurkskiva med en tandpetare på varje aptitretare.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.