Julig mini quiche med matjessill och rödlök - Vinston

Julig mini quiche med matjessill och rödlök

Julig mini quiche med matjessill och rödlök är ett lättlagat recept som passar perfekt att servera på glöggminglet till glögg eller ett glas vin.

Julig mini quiche med matjessill och rödlök

Recepttips till glöggminglet

Julig mini quiche med matjessill och rödlök är perfekt att servera till glöggminglet. Quiche är en typ av ostpaj som kan göras med eller utan pajskal. I denna juliga variant lagas quichen i en fyrkantig form med avtagbar kant eller botten. När quichen är klar skärs den till fyrkantiga munsbitar och toppas med matjessill och rödlök. Servera med en kopp glögg eller ett glas vin, helst rosé eller vitt i sötare tappning, alternativt en halvtorr riesling. Här hittar du vintips till glöggminglet.

Julig mini quiche med matjessill och rödlök Julig mini quiche med matjessill och rödlök

Cirka 16-20 stycken

Quiche:

4 ägg
3 dl grädde
250g riven ost
salt, peppar, persillade, lökpulver

Topping:

2 burkar matjessill
1-2 dl creme fraiche
1/2 rödlök
gräslök

Gör så här:
1. Vispa ihop ägg med grädde, riven ost och kryddor. Häll ut i en fyrkantig form med löstagbar kant eller botten. Grädda i 200°C i 25 minuter. Låt svalna.

2. Skär quichen till fyrkanter och toppa med matjessill, en klick creme fraiche, hackad rödlök och gräslök.

» Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år