Julig mini quiche med matjessill och rödlök
Julig mini quiche med matjessill och rödlök är ett lättlagat recept som passar perfekt att servera på glöggminglet till glögg eller ett glas vin.
Recepttips till glöggminglet
Julig mini quiche med matjessill och rödlök är perfekt att servera till glöggminglet. Quiche är en typ av ostpaj som kan göras med eller utan pajskal. I denna juliga variant lagas quichen i en fyrkantig form med avtagbar kant eller botten. När quichen är klar skärs den till fyrkantiga munsbitar och toppas med matjessill och rödlök. Servera med en kopp glögg eller ett glas vin, helst rosé eller vitt i sötare tappning, alternativt en halvtorr riesling. Här hittar du vintips till glöggminglet.
Julig mini quiche med matjessill och rödlök
Cirka 16-20 stycken
Quiche:
4 ägg
3 dl grädde
250g riven ost
salt, peppar, persillade, lökpulver
Topping:
2 burkar matjessill
1-2 dl creme fraiche
1/2 rödlök
gräslök
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg med grädde, riven ost och kryddor. Häll ut i en fyrkantig form med löstagbar kant eller botten. Grädda i 200°C i 25 minuter. Låt svalna.
2. Skär quichen till fyrkanter och toppa med matjessill, en klick creme fraiche, hackad rödlök och gräslök.
» Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.