Gulasch med potatis - Vinston

Gulasch med potatis

Gulasch med potatis är utmärkt att servera på vinterhalvåret eftersom det både är värmande och mättande. Prova vårt recept.

Gulasch med potatis

Bjud på gulasch till middag

Gulasch med potatis är utmärkt att servera på vinterhalvåret eftersom det både är värmande och mättande. Hur en klassisk gulasch ska vara råder det skilda meningar om eftersom man både kan göra den med potatis eller med pasta. Det beror helt enkelt lite på var man äter den.

I detta recept samsas i alla fall gulaschen med potatis och serveras med creme fraiche och bröd. Mustig och fin smak får grytan av rökt paprikapulver, de obligatoriska kumminfröna samt av rött vin. Vilket vin du väljer att ha i grytan spelar ingen roll, men allra bäst blir den med ett vin som inte är för tanninrikt.

» Fler recept på goda grytor hittar du här


Gulasch med potatis

För: 8 personer

Gulasch med potatis

1,3 kg högrev
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
700g fast potatis
2 stora morötter
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk hela kumminfrön
1 tsk chiliflagor
salt, peppar
1/2 kruka persilja
500g krossade tomater
3 dl rött vin
1,5 liter vatten

Tillbehör:

Creme fraiche
Bröd

1. Ansa högreven och skär till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbitarna runt om – ta lite i taget. Ös över i en gryta.

2. Hacka gul lök och paprika och finhacka vitlök. Ha ner i grytan och starta den på medelvärme.

3. Skala och tärna potatis och morötter och ha ner i grytan. Ha i alla kryddor och slå på vatten och vin. Låt allt koka upp och dra sedan ner till medelvärme så det bara småputtrar. Låt gå under lock i 1,5-2 timmar. Servera med gräddfil och bröd.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år