Grillad Caesar-sallad
Njut av våren med en härligt grillad Caesar-sallad. Denna enkla sommarsallad är enkel att förbereda och passar till vårt rosétips från Österrike.
Foto: Madeleine Landley
Njut av våren med en härlig caesarsallad. Denna enkla sommarsallad är enkel att förbereda. Fixa dressing och sallad i förväg. Ta med det ut och grilla sedan kycklingen. Därefter är det bara att njuta av middagen med ett glas rosé. Du hittar ett passande vintips under receptet.
Grillad Caesar-sallad
För: 4 personer
Krutonger:
4 skivor rostbröd
50g smör
salt, persillade
Caesardressing:
2 dl rapsolja
1 ägg
1 msk saft från citron
2 tsk msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
salt, peppar
Grillad kyckling:
4 kycklingfiléer
rapsolja
grillkrydda
salt, peppar
Övrigt:
40g machésallad
1 huvud romansallad
1 bit parmesanost
färsk hackad persilja
1. Skär bort kanterna på brödet och skär resten av brödet till lagom stora kuber. Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner brödkuberna. Krydda ett varv och stek till krutongerna fått fin färg.
2. Ha ner alla ingredienser utom salt och peppar i en hög behållare. Kör allt till en smet med stavmixer. Smaka av såsen med salt och peppar.
3. Skär bort de vita fästena från kycklingfiléerna. Pensla kycklingfiléerna med olja och krydda. Grilla filéerna till cirka 72°C i innertemperatur.
4. Blanda machésallad och mindre bitar av romansallad i skålar. Skiva upp kycklingfiléerna och lägg på salladen. Ringla över caesardressingen, hyvla över stora parmesanostflarn med en osthyvel och strössla över hackad persilja. Salta och peppra ett varv och servera.