Fyllda champinjoner med ost och korv
Fyllda champinjoner med ost och korv är bra som tapas. Njut av dessa fyllda champinjoner med korv och ost, och servera till ett rött vin från Spanien.
Enkla tapas
I Spanien är det vanligt med tapas. Själva ordet tapas betyder ”att täcka över” och kommer ursprungligen från tiden då tilltuggen bestod av en skiva bröd eller skinka som man lade på glaset för att mota bort flugorna.
Idag har tapasrätterna utvecklats till allt ifrån spett och fyllda godsaker, till gratineringar och röror. Trots att de är olika har de alla en sak gemensamt – de erbjuder en variation av smaker och konsistenser, och hur man än väljer att servera sina tapas är ett gott vin ett måste.
Fyllda champinjoner är bra att servera som tapas. Det är också hmla enkelt att göra och går att variera på massor av olika vis beroende på vad man har i för fyllning. Njut av dessa champinjoner som fylls med korv och ost.
Fyllda champinjoner med ost och korv
8 stycken
1 kryddig korv
1 dl riven ost
2 msk hackad persilja
salt, peppar
8 champinjoner
1. Hacka korv och stek den lätt i en stekpanna. Låt svalna. Blanda korven med riven ost, hackad persilja och salt och peppar.
2. Ta bort foten från champinjonerna och fyll hålet med korvröran. Ställ in i 200°C till osten smält – cirka 10-15 minuter.