Fyllda champinjoner med ost och korv - Vinston

Fyllda champinjoner med ost och korv

Fyllda champinjoner med ost och korv är bra som tapas. Njut av dessa fyllda champinjoner med korv och ost, och servera till ett rött vin från Spanien.

Fyllda champinjoner med ost och korv

Enkla tapas

I Spanien är det vanligt med tapas. Själva ordet tapas betyder ”att täcka över” och kommer ursprungligen från tiden då tilltuggen bestod av en skiva bröd eller skinka som man lade på glaset för att mota bort flugorna.

Idag har tapasrätterna utvecklats till allt ifrån spett och fyllda godsaker, till gratineringar och röror. Trots att de är olika har de alla en sak gemensamt – de erbjuder en variation av smaker och konsistenser, och hur man än väljer att servera sina tapas är ett gott vin ett måste.

Fyllda champinjoner är bra att servera som tapas. Det är också hmla enkelt att göra och går att variera på massor av olika vis beroende på vad man har i för fyllning. Njut av dessa champinjoner som fylls med korv och ost.

Fyllda champinjoner med ost och korv

8 stycken

1 kryddig korv
1 dl riven ost
2 msk hackad persilja
salt, peppar
8 champinjoner

1. Hacka korv och stek den lätt i en stekpanna. Låt svalna. Blanda korven med riven ost, hackad persilja och salt och peppar.

2. Ta bort foten från champinjonerna och fyll hålet med korvröran. Ställ in i 200°C till osten smält – cirka 10-15 minuter.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år