Frasig påskpaj med kyckling och ägghalvor
Godaste påskpajen gör du själv. I detta recept samsas krämiga smaker med kyckling och chili, något som passar fint till påskens viner.
Frasig påskpaj med kyckling och ägghalvor
Godaste påskpajen gör du själv. I detta recept på frasig påskpaj med kyckling och ägghalvor samsas krämiga smaker med kyckling och chili, något som passar fint till påskens viner. Pajen dekoreras med tjusiga ägghalvor på toppen.
För: 4-6 personer
Fyllning:
700g kycklingfilé
salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver
1 röd paprika
1 gul lök
8 bitar soltorkade tomater
1 spansk peppar
Stanning:
2 créme fraiche
3 ägg
salt, peppar, oregano
Pajskal:
1/2 paket filodeg
flytande smör
Topping:
3 ägg
1. Tina kycklingfiléerna och stek dem i smör tillsammans med kryddor. Låt kycklingen svalna och strimla den sedan tunt.
2. Hacka paprika och gul lök. Låt det mjukna i smör i en stekpanna. Strimla soltorkade tomater och spansk peppar. Blanda kyckling, paprika, lök samt soltorkade tomater och chili.
3. Vispa ihop creme fraiche med ägg och kryddor.
4. Smöra en pajform. Lägg ett blad filodeg i pajformen och pensla med smör på det. Fortsätt på samma vis med fem filodegsark och smör. Ha i fyllningen och slå på stanningen. Ställ in pajen i 200°C i 20 minuter.
5. Koka 3 ägg i cirka 3-4 minuter. Skala äggen och halvera dem. Tag ut pajen och placera ut äggen ovanpå. Tryck ner dem lite så de ligger i samma nivå som fyllningen. Ställ in pajen ytterligare 20 minuter (totalt 40 minuter).
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.